Waardevol Werken

Ons werk is een belangrijk en groot component in ons leven. We besteden meerdere dagen per week met 8 uur per dag op ons werk en aan ons werk. Wel zo prettig dus als je tijd besteed op een manier die past bij jou!

Als jij jezelf kent, dan weet je wat je talenten zijn. Dan weet je waar jij op ‘aan’ gaat en waar jij waarde aan hecht. Dan weet je hoe jij graag samen werkt en wat jouw voorkeur stijl is in communiceren.

Allemaal punten die naar voren komen in je werk.


Werken in groepen

We werken in kleine groepen en je gaat elkaar ondersteunen bij de opdrachten. Zo leer je van elkaar en krijg je direct feedback in de praktijk.

Veel opdrachten gaan over hoe jij je verhoudt tot je omgeving, tot de ander en tot je werk. Het samenwerken met andere tijdens het programma geeft je hier direct inzicht in. Want alles wat je laat zien tijdens het programma, dat doe je ook tijdens je dagelijks leven! Het programma is dus een spiegel voor wat jij tijdens je dagelijkse werkzaamheden ook laat zien.

Trainingsmodule opzet

Het programma bestaat uit 4 halve dagen en een terugkomsessie van 2 uur. Daarnaast krijg je na elke dag opdrachten mee die je thuis en op werk gaat uitvoeren. Er zitten 2 a 3 weken tussen de dagen gepland zodat je voldoende tijd hebt om de opdrachten met focus en aandacht uit te voeren. De groep is minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers groot.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Terugkomsessie

-  Hoe   sta je in de wedstrijd?

-  Verantwoordelijkheid   leren nemen

-  Opdrachten voor thuis

-  Wat is voor jou belangrijk?

-  Energiehuishouding

-  Opdrachten voor thuis

- Wat zijn jouw talenten?

- Teamrollen

- Opdrachten voor thuis

-  Wat is jouw voorkeurstijl?

-  Sabotage strategieën

-  Opdrachten voor thuis

-   Wat is er gelukt en wat niet?

-   Wat is je eerst volgende stap?


Het programma is opgezet vanuit een holistische visie: we kijken naar jou als mens in zijn geheel: Lichaam, gedachtes, emoties en energie

1. wat merk je aan je lichaam als je over je werk praat of over werken in het algemeen?

Veel mensen ervaren spanning wanneer ze over werk praten of al aan hun werk denken. Die spanning heeft een belangrijke boodschap: je bent iets aan het doen wat niet in harmonie is met je gedachtes, gevoelens en energie. Tijdens het programma besteden we aandacht aan dit soort signalen en leer je luisteren naar wat deze signalen jou vertellen en wat je daarmee of aan kunt doen

2. Welke gedachtes heb je over je werk?

Denk je positief over je werk of juist negatief? Zie je veel beren op de weg of juist veel kansen? Onze gedachtes zijn een belangrijke graadmeter hoe je in de wedstrijd staat. Tijdens het programma leer je bewust te worden van hoe jij over je werk denkt en wat het gevolg daarvan is. Je leert hoe jij je gedachtes meer kunt sturen en je niet te laten leiden door negatieve gedachtes.

3. Welke emoties en gevoelens komen naar boven?

Hoe voel jij je als het over werk gaat? Dit is de belangrijkste vraag waar jij mee aan de slag gaat. Het doel is niet perse dat jij je ‘goed gaat voelen’ maar dat je gaat herkennen wat je voelt, dat leert benoemen. Je doel is dat je leert welke gevoelens je wilt oproepen als het gaat over je werk. Voor de een is dat plezier, de ander juist excitment. Dit is voor iedereen uniek. Tijdens het programma ga ontdekken welke gevoelens jij wilt ervaren en je gaat leren hoe je die kunt creëren.

4. Hoe is je energie huishouding?

Nog een laagje dieper gaat het over je energie huishouding in relatie tot je werk. De eerste stap is: krijg je energie van je werk of juist niet? Een stap verder ga je kijken naar wat je energie oplevert en wat je energie kost en hoe je dit meer in balans kunt brengen. Ook ga je leren hoe jij zelf verantwoordelijkheid kunt nemen over je energie.

Uiteindelijk ga je met een plan naar huis (en naar je werk 😉) waar jij mee aan de slag gaat!


Neem contact op via info@foundingfeelings.nl om te bekijken wat er voor jou mogelijk is!