Co-Coaching

Wij maken gebruik van co-coaching. Co-coaching betekent zoveel als dat jij het antwoord hebt en weet. Je lichaam weet het antwoord al en ergens in jou is het antwoord op waar je naar toe wilt al gevestigd. Tijdens de coaching is de coach degene die je helpt navigeren in je lichaam en eventueel help met vertalen van dat wat je voelt en ervaart. De coach gaat je dus geen antwoorden geven, niets aandragen. De coach helpt je via tools om zelf aan de slag te gaan. Jij hebt ownership, jij bent de leider. De coach de begeleider. 


Tijdens coaching komen verschillende elementen aan bod:

  • Gesprekstechnieken
  • Lichaamsbewustzijn
  • Energetisch bewustzijn
  • Emoties en gevoelens
  • Beweging

We starten de sessie altijd met een gesprek, ook wel coaching. Omdat we in de westerse wereld gewend zijn om vooral te praten over waar we aan willen werken is dat het meest toegankelijk om mee te starten. Vanuit dat gesprek bepalen we of en hoe de andere elementen aan bod gaan komen tijdens de sessie.

Je kan ook een intake aanvragen voor een sessie als je eerst kennis wilt maken. Onderaan de pagina vind je het formulier waarmee je dit kunt plannen.
Framework

Tijdens de coaching wordt gebruik gemaakt van 4 stappen. In die 4 stappen is alle ruimte om te bewegen, om te ervaren wat nodig is voor jou. De 4 stappen geven ons beide richting.

1.      De drop-in fase
Bij de drop-in gaan we de energie verschuiven naar je root, naar de basis. Uit het hoofd, in het lichaam. Je gaat je lichaam voelen en ervaren. Gaat emoties en gevoelens waarnemen.
Het doel van deze fase is dat je bewust wordt van het moment, van waar je bent (in de sessie) en dat je veiligheid in je lichaam ervaart. Vanuit veiligheid kun je volgende stappen zetten.

2.      Doelen zetten fase
Tijdens deze fase gaan we je doel voor de sessie of sessies formuleren vanuit je gevoel. Je gevoel en je sensatie is namelijk de brandstof van waaruit jij stappen gaat nemen. Ik wil me rustig voelen. Van daaruit kunnen we in de 3e fase gaan werken aan wat daar onder zit en hoe je dat kunt doen (fase 4).

3.      We gaan nu een bepaalt draadje pikken uit je doel. Wat voel je nu wel? Vanuit dat oncomfortabele gevoel gaan we werken. De coach stelt je vragen die gevoel-gericht zijn zodat jij ook kunt voelen. Het doel is dat jij de kwetsbaarheid in jezelf gaat voelen. Dat punt in jezelf waar jij je gevoel en je hart wat meer open gaat zetten.

4.      Nu je weet hoe je je wilt voelen en ook gevoelt hebt waar de kwetsbaarheid daarvan zit in je lichaam is de volgende fase de ‘wijsheid van je lichaam’ om te zetten in richting en actie. 

Plan hier je gratis intake


Kosten

Een standaard coachsessie duurt een uur. Wanneer je voor de eerste keer bij ons komt, dan plannen we altijd 1,5 uur in zodat we de tijd hebben om elkaar te leren kennen. 

Een coachsessie van een uur kost €95,- inclusief BTW.

Een coachsessie van 1,5 uur kost €150,- inclusief BTW.

Tip: veel werkgevers willen bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van medewerkers en willen daarom coachsessies wel betalen. Informeer hiernaar bij je werkgever!